Enskild firma och personuppgifter

Vi arbetar för att kunna publicera kommunens leverantörsreskontra som innehåller alla inkomna fakturor och information kring dem. Ett problem vi stötte på var att i de fall leverantören är en enskild firma, som då har ägarens personnummer som organisationsnummer, så hindrar personuppgiftslagen oss från att publicera uppgifterna då det sker i strukturerad form. Vi har gjort en intresseavvägning och bestämt oss för att intrånget i ägarens personliga integritet är mindre än nyttan med att medborgare får insyn i hur skattemedel används.

Läs det formella beslutet om intresseavvägningen (pdf, 0.2 mb).

5 reaktion på “Enskild firma och personuppgifter

  1. Pingback: Är det rätt av Örebro kommun att publicera personnummer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *